stopperóra online

Stopperóra online

Ez az stopperóra online tökéletes, ha meg akarja mérni a verseny kezdete és vége között eltelt időt. Mint például egy versenypálya vagy akár úszásverseny. És ha a versenynek több köre van, akkor ez a stopper nyomon tudja követni ezeket. Hasznos statisztikai információkat is szolgáltat, mint például az átlagos köridő, a legjobb és a legrosszabb kör.

00

:

00

:

00

.

00

Lap statisztika

Átlagos köridő : -
Legjobb kör : -
Legrosszabb kör : -

Öl Köridő Részidőt

Mi az a stopperóra?

A stopper egyszerűen egy eszköz (analóg vagy digitális), amelynek segítségével mérheti az időtartamot 2 esemény között. Leginkább sporteseményekhez, különösen versenyekhez használják, de más területeken is, például laboratóriumi kísérletek során. Az egyik népszerű példa, amelyet sokan ismernek és valószínűleg megtettek a középiskolában, egy kísérlet a gravitáció gyorsulásának megtalálására. Természetesen ebben az esetben az eszköz automatikusan elindul, és fejlettebb, mint a mi otthonunk, de a mögöttes elv ugyanaz marad, vagyis az indulás és a vége közötti idő mérése.

A stopperek analóg és digitális formában egyaránt kaphatók. Az analógok mechanikus szerkezetekkel mérik az időt, míg a digitális változatok elektronikus alkatrészeket. Szinte minden esemény vagy más helyzet esetén az emberek inkább a digitális verziót használják. Sok ilyen eszköz más típusú érzékelőkkel automatikusan elindítható és leállítható, ezáltal pontosítva a méréseket. Az emberi reakcióidő átlagosan 0,25 másodperc, és ha egy személynek manuálisan kell elindítania és leállítania az eszközt, ez több mint kevesebb, mint 0,50 másodpercet ad hozzá a tényleges méréshez, ami nem lenne helyes. A digitális stopperhez csatlakoztatott érzékelők használatával kiküszöbölhető ez a fajta hiba. Ez különösen fontos az olyan eseményeken, mint az olimpia alatti versenyek, ahol a győztes és a második helyezett különbsége csak néhány ezredmásodperc lehet.


Hogyan lehet használni az stopperóra online?

Online stopperünk ugyanolyan, mint bármely más digitális, amelyet korábban is használt, kivéve azt a tényt, hogy nem bármilyen érzékelővel működnek. Tehát manuálisan kell elindítani és leállítani. Alapvetően 3 szakaszból áll:

Idő kijelzés: Itt jelenik meg az eltelt idő.

Gombok: Ezekkel használhatja a stopper indítását, szüneteltetését, folytatását vagy visszaállítását. Van egy kör gomb is az intervallumok követésére.

Statisztika: Ez a szakasz különféle információkat jelenít meg, például az átlagos köridőt, a legjobb és a legrosszabb kört.

A stopper indításához egyszerűen kattintson a „Start” gombra. Miután elindult, ugyanaz a gomb később használható a stopper szüneteltetésére vagy folytatására. A visszaállítás gomb elején és még a stopper futásakor is le van tiltva. Ha nullázni szeretné az időt, előbb szüneteltetnie kell a stoppert, majd visszaállíthatja. Felhívjuk figyelmét, hogy az alaphelyzetbe állítás után az összes statisztikai információ törlődik. És végül, a körgombbal követjük az egyes körök közötti időközöket.

A megjelenítési terület jobb felső sarkában 3 kis ikon látható; mínusz, plusz és egy monitor. Az első két gomb segítségével csökkentheti vagy növelheti a megjelenített idő méretét. A harmadik gomb pedig teljes képernyős módra válthat. Ez akkor hasznos, ha az időt a statisztikai adatokkal együtt egy nagyobb képernyőn szeretné megjeleníteni.